Ocak 12, 2015

KARLOVY VARY,DEC14

Karlovy Vary ya da Carlsbad.Prag Cumhuriyeti'nin, ortasından Tepla nehri geçen , ortaçağ soylusu şehri.Avrupa'nın en iyi kaplıca merkezlerinden biri sayılıyor.Prag'a 130 km.uzaklıktaki şehre biz araba kiralayarak gittik.Otobüs veya trenle de gidebilirsiniz.Yol, otobüsle 2.15 dak.,trenle 3.15 dak.sürüyor.
Şimdi derler ki Kral Karl buralarda avlanırken bir geyiğin peşinden gider,geyik kaçarken sıcak su pınarına düşer ve böylece burası keşfedilir.İşte o geyiğin temsili büstünü de ormana dikmişler.Şehre tepeden bakar.(Deer Jump Lookout) Bu şehre de Kral Karl'ın Banyosu yani Karlovy Vary adını vermişler.
Şehre vardığınızda ilk iş olarak Lazenska Pohar dedikleri özel bardaklardan alın,şifalı termal suları içmeye başlayıp sağlığınıza kavuşun.Bu da işe yaramazsa Becherovka'ya geçin,o işe yarar.:)
LAZENSKA POHAR
GRANDHOTEL PUPP
Tarihte birçok önemli insan da şifa bulmaya gelmiş buraya.Onlardan biri de Atatürk. Rahatsızlığı nedeniyle bir ayını geçirmiş bu güzel yerde.Grand Hotel Pupp'ın karşısındaki evde kalmış.Akşamları da, .James Bond filmi Casino Royal 'de de kullanılan meşhur otel Grand Hotel Pupp'da arkadaşlarıyla buluşurmuş.Gitmişken mutlaka siz de uğrayın buraya,konaklamasanız da bi kahve molası verin.Pastaları çok güzel.






Otelin arkasından,funikülerle, Diana Gözlem Evi'ne çıkabilirsiniz.Hava açıksa burdan şehrin manzarasını seyretmek keyifli olabilir.Biz gittiğimizde hava pusluydu,çıkmadık.
Nereler var gezilip görülecek derseniz,öncelikle Colonadlar.Nedir Colonad,bu şifalı suların aktığı    çeşmelerin    olduğu yapılar.En önemli colonnade lar,Mill Colonnade,Park Colonnade, Market   Colonnade , Hot Spring Colonnade ve Castle Colonnade.Zaten Karlovy Vary küçük biyer,hepsi de birbirine yakın.
MARKET COLONNADE
Becherovka Müzesi'ni ve Moser fabrikasını gezip alışveriş yapabilirsiniz.
HOT SPRİNG 

MILL COLONNADE
U Svejka,Yerel yemekler yemek ve bira içmek için mükemmel seçim.Ördek nefis.Geyik eti de öyle.Çok da sevimli biyer.
Üzerine de Hot Spring Colonad'ın içinden Oplatky yani kağıthelva alıp yiyin,biz evdekiler için de paket aldık.
U SVEJKA

ÖRDEK NEFİSSS





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder