Şubat 21, 2011

NAPOLİ-PROCİDA MAYIS'10

Cinque Terre'den sonra, gitmek istediğim diğer bölge olan Amalfi Coast'a doğru yola koyulduk.Amalfi Coast için İtalya'da CinqueTerre'ye rakip olabilecek tek bölge deniliyor.Test etmeye gidiyoruz.Amalfi turumuz Napoli'den başlayacak.Ama önce Roma'ya uçmamız gerek.Sabah 8h45 THY uçağıyla 2h30 sonra Roma Flumicino Havaalanındayız.İnsan niye herseferinde aynı hatayı yapar bilinmez ama yine Budget'tan araba kiralamışız.(En ucuz fiyatı verdiği için olabilir mi acaba:))Havaalanı tam bir kargaşa.Rent a Car ofislerini bulabilene aşkolsun.Elimizde bavullarımız uzun çabalarımız sonucu Budget'ı bulduk.Ama yine aynı hikaye (Bknz.Milano gezisi) Yine navigator kazığı ve yine kızıp no map no GPRS yolculuk.Arabaya bindik yerleştik arabanın yağı bitmiş tekrar araba değiştirdik ve nihayet yoldayız.Allah sonumuzu hayır etsin.2 saat sonra Napoli'deyiz.

Otobandan yolu bulmak kolay ama navigatorsız şehiriçinde üstelik Napoli'de hayat çok zor.Aman allahım bu ne pislik,ne kargaşa.Şehrin girişi çöp dolu,leş kokuyor,evler virane,balkonlar arası çamaşırlar,trafik rezalet,mobiletler vurup geçiyorlar,sağlam araba hiç yok.En sağlamının koli bantıyla dikiz aynası bantlanmış.Kaybolduk tabiki .Amacımız Napoli'de şöyle bir gezip The Ancient Pizzeria Brendi de pizza yiyip Procida'ya geçmek.Santa Chiara yakınlarında arabayı bıraktık,attık da denebilir.Brandi'yi arayacak halimiz yok,yorulmuş,acıkmış ve bunalmışız. Bulduğumuz bir pizzacıda ayaküstü atıştırdık.Halbuki biz Brendi'de pizza margheritalarımızı yiyecektik.İtalyan bayrağının kırmızı,beyaz,yeşil rengini temsil eden domates,mozerella peynir ve fesleğenli pizzamızı.Biz yiyemedik siz mutlaka yiyin.Yapacak pek de birşey yok.Herşey çok turistik.Birer Pulcinella ve limonçello (şişesi euro 8) alalım bari dedik onu bile almadık.Pasticceria Scaturchio ,Napoli'deki pastanemiz.Oldukça geleneksel.1905'den beri hizmet vermekte.Heryerde bizim şambaba tatlısı tarzında ''baba'' tatlıları var.Bizimkiler kadar lezzetli değil.
Trafik kargaşası,leş kokusu,korna sesleri,üzerine de yağmur çok iyi geldi.Buradan acilen kurtulmalıyız.
Napoli'de Procida Adası'nda kalacağiz.Napoli'den deniz otobüsüyle yarım saatte ulaşılabiliyor.Arabayı otoparka bıraktık.Ada çok küçük arabalı gidilecek biryer değil.Bilet adam başı euro 13.Akşamüzeri 18h45 civarında Procida'dayız.
PROCİDA
Şükürler olsun.Procida çok sevimli bir ada.Biz low seasonda gittiğimiz için çok sakindi.Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında sokaklarda yürünemiyormuş.Burası aynı zamanda İl Postino filminin çekildiği adadır.Otelimiz bir butik otel olan La Casa Sul Mare .Çok şık ve çok merkezi,muhteşem manzarası var. Oda+kahvaltı euro 99.Marina Corricella'da Il Postino filminin mekanı olan La Locanda Del Postino'da yemek yedik.Çok keyifli ve huzurlu bir akşam,deniz kokusu, leziz yemekler,arkadaş sohbetleri,ortak karar tekrar gelmeliyiz buraya.
Sardalyalı spagetti,midyeli spagetti,karidesli spagetti,deniz ürünleri spagetti, bira,kahve 4 kişi euro 80.
Napoli olmazsa olmazları,
  *Bu güzel adayı ziyaret ettikten sonra dönüşte o muhteşem filmi Il Postino'yu seyredin mutlaka.Hatıralarınızı canlandırır:) Talented Mr.Ripley'de Procida ve İschia adasında geçiyor.Onu da seyredin bakalım.
TALENTED MR.RİPLEY
IL POSTINO
  *Napoli yakınlarında ki bir diğer ada,  İschia Adası.Oraya biz gidemedik ama Procida'dan daha büyük bir adaymış.Yeterli zamanınız varsa uğrayın.
  *Napoli'den illa da hediyelik alacağım derseniz 8 euro'ya limonçello alabilirsiniz veya şans ve para  getirdiğine inanılan Napolili kukla tiyatrosu kahramanı Pulcinella figürlerinden alabilirsiniz.Ama pulcinellanın uğur getirmesi için birinin size hediye etmesi gerekiyormuş.Biz arkadaşımla karşılıklı birbirimize alıp mutfaklarımıza astık.
PULCİNELLA
Son olarak...


Procida.Napoli' ye gidince mutlaka uğranması gereken şirin ada.Sezonda tekrar gitmeyi çok isterim.  Yeni sloganım İtalya benim vazgeçilmezim, Napoli hariç.Haaaa ama sardunyaların hakkını yemeyelim.Aklımda kalan tek güzel görüntü balkonlardan sarkan o güzelim rengarenk sardunyalar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder